+40 727305458 WhatsApp

Terenuri Arad – Vanzari terenuri Arad

Cauta

Our Blog

TERMENI ENGLEZA IMOBILIARI

Adaugat la ianuarie 31, 2014 de arimob in Informatii utile

TERMENI ENGLEZA

BUY NOW AND BUILD LATER
Reprezinta sistemul care presupune cumpărarea de terenuri cu proiect de către diversiinvestitori , terenurile respective fiind destinate dezvoltărilor rezidenţiale sau industriale cu profituri majore pe termen mediu.
Ofertele de tip „BUY NOW/BUILT LATER” prezintă avantajul unui buget accesibil, premise de creştere a investiţiei cu o medie de minim 35% pe an, precum şi „optiunea nemaintalnita până în prezent de a construi o casă în regie proprie, dar în cadrul unui ansamblu sistematizat şi exclusivist.
Programele BUY NOW BUILD LATER (BNBL) au fost lansate pe piaţă românească în 2005 şi sunt sisteme care permit cumpărătorilor să-şi etapizeze construcţia casei, în funcţie de posibilităţile materiale.
EASY AND SIMPLE
Reprezinta operatiunea prin care dealer-ul pune in vanzare un imobil pentru care s-a achitat deja avansul, noului cumparator, nemaifiindu-i imputat avansul intrucat acesta a fost deja achitat de catre cumparatorul initial. Acest concept a fost introdus in Romania in 2008.
BUY BACK
Sistemul buy-back imobiliar a fost introdus pe piata romaneasca de dezvoltatorul imobiliar Stein Construct in februarie 2007, ca o modalitate alternativa de achizitionare a unui apartament intr-unul din cartierele construite de companie.
Conceptul de buy-back presupune in primul rand evaluarea apartamentului proprietate personala al solicitantului de catre un specialist de la Asociatia Nationala a Evaluatorilor (ANEVAR). In momentul in care se stabileste valoarea apartamentului, tinand cont de criterii cum ar fi amplasamentul sau anul constructiei, se calculeaza diferenta dintre vechiul apartament si noul imobil, care urmeaza sa fie cumparat de solicitant. Aceasta diferenta constituie de fapt avansul.
RENT TO BUY
Este programul care iti ofera posibilitatea de a personaliza modalitatea de plata, avand optiunea de a plati sau nu un avans. Timp de 2 ani poti achita o suma cu titlu de chirie care sa reprezinte 1% din costul intregului apartament pe luna, urmand ca la finalizarea acestui termen sa achiti restul de plata ramas, la fel, tot in rate sau cash. Iata si cateva dintre beneficiile acestui concept:
•        Nu presupune plata unui avans, insa in eventualitatea in care acesta exista, rata chiriei lunare va fi mult mai mica;
•        Locuinta se poate inchiria pe o perioada de maxim 4 ani (in functie de proiect), iar la sfarsit 100% din valoarea chiriei, (mai putin TVA-ul), se deduce din pretul locuintei;
•        Daca doresti sa achiti locuinta inainte de perioada de inchiriere, beneficiati de o reducere semnificativa din pretul acesteia;
•        Plata chiriei lunare iti va oferi credibilitate in fata bancii, in momentul obtinerii unui credit, prin demonstrarea posibilitatii de a plati o rata lunara;
•        Costul chiriei va fi o optiune mult mai ieftina decat rata lunara a unui credit, in situatia pietei actuale.
LONG LIFE
Este o versiune a sistemului de plata direct catre dezvoltator, care presupune escaladarea formalitatilor de contractare a unui credit imobiliar/ipotecar prin intermediul institutiilor bancare. Exista si in acest caz un comision, dar care este sub cel practicat de orice banca din Romania.
Sursa: ghid.imopedia.ro


0 comments

Adauga un comentariu

You must be logged in to post a comment.